renoviranjeSVG

Renoviranje

Prado Dizajn

Renoviranje je tehnički najzahtevnija faza rada. Kada razmišlja o renoviranju, većina ljudi misli da je renoviranje isključivo estetska promena nekog prostora a to je samo delimično tačno. Lepo preuređen prostor podići će vrednost nekretnine u slučaju kasnije prodaje, ali nije samo spoljašnost ono što će biti promenjeno. Ono što se ne vidi takođe je deo renoviranja. Bez obzira da li se radi o novoj ili staroj zgradi prilikom renoviranja potrebno je zameniti i/ili izmestiti razne instalacije (električne, vodovodno-kanalizacione, telefonske i sl.) jer strukturalna šteta koja može nastati daljim korišćenjem dotrajalih instalacija dovešće do toga da Vaša investicija ode u potpuno neželjenom smeru. U toku renoviranja će se, po potrebi, izvršiti ugradnja do tada nepostojećih instalacija i uređaja, biće zamenjena stara instalacija, prosecaju se zidova, postavljaju se nove podne i zidne obloge…i još puno toga.  Obim i vrsta radova se razlikuje u svakom pojedinačnom slučaju ali ono što je zajedničko kod svakog renoviranja jeste da u toj fazi postoji puno podfaza koje izvode majstori koji su za njih specijalizovani: zidar, farbar-moler, vodoinstalater, keramičar, stolar, bravar, parketar, elekrtričar…i razni drugi ako postoji potreba.

Da bi se posao odvijao po planu, potrebno je organizovati pojedinačne poslove svih majstora što će na kraju dovesti do zajedničkog cilja, renoviranog objekta. Ovu “nemoguću misiju” na terenu obavlja nadzornik, lice koje je na terenu odgovorno za sve izvedene radove. Ako mu obaveze to dozvoljavaju i ako je u mogućnosti, posao nadzornog organa na terenu najčešce obavlja vlasnik firme Dejan…

Prosecanje ili rušenje zidova je čest postupak koji se izvodi prilikom renoviranaja i adaptacije prostora. Ukoliko se prosecaju ili ruše noseći zidovi (armirano-betonski) taj postupak se izvodi isljučivo po nacrtu arhitekte, najčešće hidrauličnom mašinom za sečenje betona. Ovakav način rušenje ima veliku prednost u odnosu na klasično štemovanje zbog smanjene buke i vibracija čime se sprečava eventualno narušavanje statike zgrade i nezadovoljstvo komšija koje ne želimo ni da pominjemo. Ovakav način sečenja omogućava brzo postavljanje vrata i prozora ili pristup nekoj od završnih operacija. Nakon izbijanja betonskog platna sledi operacija razbijanja i usitnjavanja betona, nakon čega se šut pakuje u vreće i transportuje na najbližu deponiju.

Zainteresovani ste?

Saznajte više o našim uslugama. Pišite nam!

Pozovite nas!

Da zajedno stvorimo Vaše mesto iz snova

Close Menu