adaptacijaSVG

Adaptacija

Prado Dizajn

Vrlo često se dešava da ljudi pomešaju renoviranje i adaptaciju. Iako na prvi pogled deluje da je u pitanju ista stvar ipak postoje neke bitne razlike. U najkraćem, adaptacija je posao koji je manje tehnički zahtevan od renoviranja jer se: ne izračunavaju statički podaci noseće konstrukcije objekta, vrše se manje izmene samo na zidovima koji nisu noseći, koriste se postojeće instalacije, ne vrši se drastična prenamena prostorija i slično. Može se reći da je faza adaptacije zapravo deo faze renoviranja. Adaptacijom se postižu velike vizuelne promene u prostoru…zamenom stolarije, postavljanjem parketa ili granitne keramike, gipsanim radovima, dekorativnim osvetljenjem, odgovarajućim zidnim oblogama i sl. To naravno ne umanjuje značaj adaptacije već naprotiv, adaptacija pomaže da konačni izgled objekta bude baš onakav kakav smo se dogovorili – jedinstven i neponovljiv.

Prilikom adaptacije veoma često se koriste gips-karton ploče. Neki od radova u eksterijeru i enterijeru koji se izvode korišćenjem gips-karton pločama su:

  • pregradni zidovi
  • spušteni plafoni
  • oblaganje instalacija
  • oblaganje zidova i kosina u potkrovljima
  • izrada polica
  • obrada špaletni

Prednost korišćenja gips-karton ploča prilikom završnih gradjevinskih radova u eksterijeru i enterijeru je velika sloboda u dizajniranju izgleda prostora. Osim toga relativno brzo se postavlja, lako se obradjuje, ne predstavlja opterećenje po statiku objekta, može se odmah po postavljanju gletovati, farbati i dekorisati.

Zainteresovani ste?

Saznajte više o našim uslugama. Pišite nam!

Pozovite nas!

Da zajedno stvorimo Vaše mesto iz snova

Close Menu